فهرست مطالب

راهور - پیاپی 28 (بهار 1398)

مجله راهور
پیاپی 28 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید سعید کشفی*، محمد ترحمی، سید مجتبی شهیدی صفحات 9-33
    زمینه و هدف
    امنیت ترافیکی، جزو مقوله امنیت در کشور محسوب می شود. وظیفه حاکمیت با توجه به حقوق شهروندان و تامین آن در جهت پیشگیری از تخلفات رانندگی و با امعان نظر به سه درجه پیشگیری شامل پیشگیری وضعی، پیشگیری اجتماعی و پیشگیری کیفرمدار تعیین می شود. موضوع پژوهش حاضر، بررسی حوزه پیشگیری اجتماعی از تخلفات رانندگی است که شامل اجتناب از بی کیفرمانی مرتکب تخلفات رانندگی، وصول به موقع و متناسب جریمه رانندگان اتوبوس برون شهری می باشد.
    روش
    نوع پژوهش، میدانی است. تعداد 100 نفر برای حجم نمونه انتخاب شدند. روسای پلیس راه و پلیس راهور استان ها و روسای پلیس راهور مراکز استان ها به صورت تمام شمار به عنوان جامعه آماری انتخاب شده و پس از دریافت تایید اعتبار در روایی صوری پرسشنامه از نخبگان (دانشجویان دوره دکتری مدیریت ایمنی ترافیک)، پرسشنامه ها در اختیار آن ها قرار گرفته شد. اهداف این پژوهش، بررسی نقش میزان جرایم راهنمایی و رانندگی و رصد فراگیر در جهت اجتناب از بی کیفرمانی در پیشگیری از تخلفات رانندگان بخش حمل مسافر برون شهری (رانندگان اتوبوس) می باشد.
    یافته ها
     نتایج پژوهش نشان می دهد که روایی خاصی بین اجتناب از بی کیفرمانی و پیشگیری از تخلفات رانندگی، وصول به موقع و اجتناب از تخلفات رانندگی و تناسب جریمه با تضاد منافع شهروندان متخلف وجود دارد.
    پیشنهادها
     پیشنهاد می شود که وضع قوانین و مقررات و اصلاح قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در سه حوزه عوامل موثر به عنوان الگوی راهبردی در پیشگیری از تخلفات رانندگی و به تبع آن، کاهش تصادفات رانندگی با عنوان رصد فراگیر و تدوین مجازات ها با لحاظ شدت، سرعت و قطعیت که در بازدارندگی موثر هستند، موردبهره گیری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پیشگیری اجتماعی، ایمنی ترافیک، تخلفات رانندگی، وسایل نقلیه عمومی
  • داود دعاگویان*، رضا سخایی، محمد باقری صفحات 35-54
    پژوهش بررسی انتخاب رنگ (خودرو و جاده) در اصلاح رفتار رانندگی کاربران ترافیک، با هدف ارائه راهکارهای اجرایی برای تغییر رفتار ترافیکی کاربران صورت گرفته است. نویسندگان بر این اعتقاد هستند که می توان با استفاده از رویکردهای فرهنگی و توجه به عامل رنگ در خودرو و جاده یا تغییر رفتار، به اصلاح و تحول رفتار ترافیکی و کاهش حوادث رانندگی دست یافت. بدین منظور، پژوهشگر از روش پیمایشی برای جمع آوری داده ها استفاده نموده است. در این روش می توان با استفاده از نظرات کارشناسان به ارزیابی شاخص های تغییر رفتار ترافیکی دست یافت. با این توصیف، روش این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و روش پژوهش پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، کارشناسان و نخبگان حوزه های مدیریت ترافیک بوده اند. ابزار جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه ساخته شده توسط پژوهشگر که پایایی و روایی آن قبل از اجرا موردتایید قرار گرفت، است و داده ها نیز با استفاده از آزمون پیرسون موردتجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان می دهد که در آزمون پیرسون، کلیه فرضیه ها معنادار بوده و می توان بیان داشت که بین نوع به کارگیری رنگ از نظر طیف نوری، نقش رنگ خودرو در کنترل هیجانات، نقش رنگ جاده و خط کشی مناسب، نقش رنگ در کاهش خستگی و رانندگی مناسب، نقش رنگ در تنظیم خلقیات پرخاشگری در رانندگی و نقش رنگ تبلیغات و اطلاع رسانی و کاهش خطاهای رانندگی در چهار قاعده لغزش ها، تخلفات عمدی، تخلفات غیرعمدی و کاهش اشتباهات رانندگی، هم بستگی وجود دارد.
    کلیدواژگان: اصلاح رفتار، ترافیک، رنگ، خودرو، رفتار
  • آزاده عسکری*، هدی پندی، مهشید فنودی صفحات 55-85
    زمینه و هدف
    تخلفات رانندگی همواره یکی از علل بروز مشکلات، معضلات و حوادث ترافیکی در همه جوامع بوده است. با توجه به اینکه عامل اصلی بروز تصادفات ناشی از خطای عوامل انسانی شناخته شده است، بررسی رفتارهای رانندگی و عوامل موثر بر آن می تواند نقش مهمی در کاهش مخاطرات داشته باشد. براین اساس، هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی نقش واسطه ای ذهن آگاهی در رابطه میان سلامت روان و رفتارهای رانندگی رانندگان شهر تهران بوده است.
    روش
    جامعه هدف را کلیه رانندگان شهر تهران تشکیل می دهند و تعداد 202 نفر به عنوان نمونه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به پرسشنامه های سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر (1972)، ذهن آگاهی براون و رایان (2003) و رفتار رانندگی منچستر (1990) پاسخ دادند. نتایج توسط آمارهای توصیفی و استنباطی موردبررسی قرار گرفت و برای بررسی مدل از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل مدل به وسیله نرم افزار AMOS نشان داد که مدل پیشنهادی با داده ها برازش داشته و متغیر ذهن آگاهی، نقش میانجی کامل را بین سلامت روان و رفتارهای رانندگی دارا است؛ یعنی سازه ذهن آگاهی می تواند تبیین کننده رابطه تفاوت های فردی در حوزه سلامت روان با رفتارهای رانندگی باشد.
    نتایج و پیشنهادها
    با توجه به یافته های پژوهش برای تبیین رابطه تفاوت های فردی در حوزه سلامت روان با رفتارهای رانندگی می توان از سازه ذهن آگاهی کمک گرفت. درنتیجه پیشنهاد می شود به منظور بهبود وضعیت رانندگی و کاهش میزان تصادفات، ارزیابی های سلامت روان در زمان دریافت گواهینامه رانندگی انجام گیرد و همچنین آموزش های ذهن آگاهی برای افراد آسیب پذیر به خطاهای رانندگی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سلامت روان، رفتارهای رانندگی، ذهن آگاهی، تصادفات، شهر تهران
  • میثم جعفری *، مریم عرزگان صفحات 87-110
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر مدیریت بحران به عنوان یک رویکرد مناسب جهت برنامه ریزی و  مقابله با بحران بلایا مطرح شده است. در این خصوص لجستیک امداد بعنوان یکی از اجزای مهم مدیریت بحران نقش حیاتی در موفقیت مدیریت بحران دارد. تحقیق حاضر با تمرکز بر لجستیک امداد و کمینه سازی هزینه در انتخاب مراکز توزیع و مسیریابی به نقاط نیازمند امداد با در نظر گرفتن قید ریسک به ارائه مدلی ریاضی جدید برای مکانیابی مراکز توزیع و امداد و نیز مسیریابی وسایل نقلیه به منظور تامین کالاهای مورد نیاز افراد آسیب دیده در زمان وقوع فجایع پرداخته است.
    روش
    این پژوهش از نوع کاربردی و نحوه انجام آن، توصیفی - تحلیلی می باشد. برای ارائه مدل مکان یابی، کمینه سازی هزینه با در نظر گرفتن قید ریسک مورد نظر قرار گرفته است. با توجه به Np-hard بودن مساله الگوریتم پیشنهادی از ترکیب الگوریتم ازدحام ذرات و معادله ریسک تحت شرایط محیط فازی بدست آمده است. روش پیشنهادی برروی داده های زلزله شهرتهران مورد نظر قرار گرفته است.
    یافته ها و نتیجه گیری
     بررسی روش پیشنهادی بر روی داده های زلزله شهر تهران نشان داد که با استفاده از الگوریتم پیشنهادی، مکانیابی مراکز امداد از بین مکان های کاندید و مسیریابی مراکز منتخب با کمترین هزینه امکان پذیر است. براین اساس ایستگاه های کمک رسان به عنوان بهترین انتخاب در شرایط زلزله در شهر تهران از میان 15 ایستگاه بالقوه عبارتند از: شهرک غرب- بوستان جمشیدیه-سرخه حصار- آزادی- ساحل مصنوعی- حکیمیه. همچنین به منظور بررسی عملکرد الگوریتم پیشنهادی، الگوریتم پیشنهادی با 5 الگوریتم (الگوریتم جنگل، الگوریتم کرم شب تاب، الگوریتم پرندگان مبتنی بر نیروی الکترو استاتیک، الگوریتم پرندگان مبتنی بر فاصله و پرندگان مبتنی بر دسته بندی وجستجوی محلی) در هفت معیار مورد مقایسه قرار گرفته است که نتایج نشان دهنده عملکرد بسیار مناسب الگوریتم پیشنهادی بوده است.
    کلیدواژگان: لجستیک امداد، مکان یابی-مسیریابی، مدیریت ریسک، الگوریتم ازدحام ذرات، محیط فازی
  • صغری ابراهیمی، خدیجه علی پور صفحات 111-136
    با اینکه یکی از وظایف اصلی تعلیم وتربیت، افزایش معلومات دانش آموزان در زمینه ترافیک و قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی است؛ اما پژوهش ها نشان دهنده رشد تصادفات و عدم اطلاع کافی دانش آموزان در این زمینه است. ازاین رو، هدف پژوهش حاضر، بررسی محتوای کتب مطالعات اجتماعی مقطع ابتدایی در زمینه آموزش قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و ترافیک است. لذا جامعه آماری این پژوهش، محتوای کتب مطالعات اجتماعی مقطع ابتدایی (پایه سوم، چهارم، پنجم و ششم) در سال تحصیلی 94-95 بود که نمونه گیری آن به صورت هدفمند انجام گرفت. با نظر به این امر، برای مشخص نمودن مولفه های آموزش قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، از روش توصیفی و سپس از روش تحلیل محتوا، به منظور بررسی و تحلیل برنامه درسی مطالعات اجتماعی استفاده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، سیاهه تحلیل محتوای کتب درسی، سیاهه تحلیل فعالیت ها، کاربرگه ها و سیاهه تحلیل تصاویر بود که پس از مطالعه مبانی نظری، طرح پیشنهادی تهیه شد و روایی آن توسط متخصصان علوم تربیتی و کارشناسان مربوطه تعیین گردید. واحد تحلیل نیز صفحات (جملات، تصاویر و فعالیت ها) بودند. نتایج پژوهش نشان داد که از مجموع 4000 جمله، فعالیت و تصویر موجود در کتب مطالعات اجتماعی دوره ابتدایی، تنها 107 مورد به آموزش قوانین راهنمایی و رانندگی عابر پیاده، سرنشینان و دوچرخه سواران اختصاص دارد. بیشترین ضریب اهمیت مربوط به مولفه دوچرخه سواران و کمترین ضریب اهمیت به مولفه عابر پیاده اختصاص یافته است. مولفه سرنشینان نیز دارای ضریب اهمیت مساوی با مولفه دوچرخه سواران است؛ بنابراین به دلیل اهمیت این موضوع برای رشد اجتماعی، کاهش تصادفات و داشتن شهروندانی مطابق با هنجارها، ارزش ها، آداب ورسوم، قوانین و مقررات جامعه، لازم است در کتب آموزشی، تاکیدی یکسان و درخور توجه به آن شود و برنامه ریزان درسی، در برنامه ریزی و تدوین کتب درسی، توجه بیشتری به این امر نمایند.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، تحلیل محتوا، آموزش ترافیک، مقررات راهنمایی و رانندگی
  • حمید رضا بهنود*، بهزاد رفیعی، سید محمد سید حسینی صفحات 137-159
    زمینه و هدف
    سوانح ترافیکی، یکی از مهم ترین علل مرگ در دنیا محسوب می شود که بار اقتصادی زیادی را بر جوامع تحمیل می کند و برآورد هزینه ناشی از این سوانح دارای اهمیت است. هدف از پژوهش حاضر، برآورد هزینه های ناشی از تصادفات با به کارگیری رویکرد تمایل به پرداخت در رانندگان وسایل نقلیه با شرایط گوناگون و برای تصادفات با شدت های متفاوت می باشد و برای این منظور به مطالعه در معابر شهری تهران پرداخته شده است.
    روش
    براین اساس به هزینه های ناشی از تصادفات برای رانندگان وسایل نقلیه و درنهایت ارائه مدلی برای دستیابی به آن پرداخته شده است. متغیرهای پژوهش شامل مشخصات فردی مانند سن، جنسیت و میزان تحصیلات است. ارزش آماری زندگی، مولفه مهمی در پژوهش های تمایل به پرداخت بوده است.
    یافته ها و نتیجه گیری
    ارزش آماری زندگی برای یک مورد مرگ که بر اساس میانگین تمایل به پرداخت رانندگان و برحسب میزان کاهش خطر مرگ از 26/5در 100 هزار نفر جمعیت به نصف آن کاهش یابد، معادل 629/6میلیارد ریال برآورد گردید. براین اساس، برای کل تلفات ترافیکی، رقم کل 603/5هزار میلیارد ریال به دست آمده است. این مقدار برای مصدومیت با توجه به میانگین پرداخت روزانه برای هر مصدومیت معادل 6/3 میلیارد ریال شده و با توجه به تعداد موارد مصدومیت حدود 319 هزار نفر در سال به میزان 1153/7هزار میلیارد ریال شده است. براین اساس و با توجه به آمار و اطلاعات موجود، در حدود 6/5 درصد از درآمد ناخالص ملی مربوط به هزینه سوانح ترافیکی است که در این سوانح از بین می رود.
    کلیدواژگان: سوانح ترافیکی، تمایل به پرداخت، ارزش گذاری مشروط، ترجیح بیانی، ترجیح آشکار
  • احمد سوری*، سعید رمضان زاده، اسماعیل احسان پور صفحات 161-190
    زمینه و هدف
    استرس کاری با عوامل مختلفی مرتبط بوده و به عبارت دیگر تحت تاثیر عامل مختلف و از آن جمله، کیفیت زندگی کاری کارکنان است؛ لذا مطالعه این عوامل می تواند موجب شناسایی آن ها و پیشگیری از بروز آثار مخرب استرس های شغلی و از آن جمله، فقدان تمرکز، کم کاری ها، درگیری ها، غیبت و غیره شود. به این منظور، پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی  عوامل استرس زای شغلی و رابطه آن با کیفیت زندگی کاری کارکنان راهور تهران بزرگ اجرا گردیده است. 
    روش و مواد
    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه کارکنان راهور تهران بزرگ در سال 1396 است که از بین آنان بر اساس جدول نمونه گیری، تعداد 346 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب و موردمطالعه قرار گرفتند. پژوهش حاضر از نظر هدف، جزو پژوهش های کاربردی و از نظر ماهیت، جزو پژوهش های توصیفی از نوع هم بستگی می باشد که به ارتباط بین متغیرهای گوناگون استرس شغلی  و کیفیت زندگی کاری می پردازد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه استرس شغلی (HSE)[1] شامل 7 مولفه و 35 گویه جهت سنجش میزان استرس شغلی و پرسشنامه استاندارد والتون[2] (1973)  با  8 مولفه و 27 گویه در خصوص کیفیت زندگی کاری (QWL)[3] می باشد؛ هر دو پرسشنامه دارای روایی و پایایی قابل قبولی می باشند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های ضریب هم بستگی و تحلیل عاملی استفاده گردید.
    یافته ها و نتایج
    نتایج حاصل از تحلیل عاملی تاییدی نشان داده است که بین عوامل استرس زای شغلی کارکنان راهور تهران بزرگ و تمامی مولفه های کیفیت زندگی کاری از قبیل پرداخت منصفانه  و کافی، محیط کار ایمن و بهداشتی، تامین فرصت رشد و امنیت مداوم، قانون گرایی در سازمان، وابستگی اجتماعی محیط کار، فضای کلی زندگی کار، یکپارچگی و انسجام اجتماعی در سازمان و توسعه قابلیت های انسانی، رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین در این مطالعه، بیشترین عامل استرس زای شغلی در زمینه کیفیت زندگی کاری، مقوله حمایت سرپرستان و مدیران، و کمترین عامل استرس زای شغلی، مقوله نقش می باشد.
    نتیجه گیری
      بنابراین می توان گفت بین استرس کارکنان راهور با کیفیت زندگی کاری آنان و تمامی ابعاد کیفیت زندگی کارکنان رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: استرس، کیفیت زندگی کاری، عوامل استرس شغلی، استرس کارکنان
  • رضا جوادیان*، محسن حاج مقصود، فرهاد مشهدی، محمد رضا حسن زاده صفحات 191-214
    زمینه و هدف
    در کشور ما با توجه به افزایش تردد وسایل نقلیه و نامناسب بودن طرح هندسی معابر و عدم وجود تسهیلات ایمنی مناسب و کافی و معضلات ناشی از ضعف فرهنگ ترافیکی، تعداد تلفات ناشی از تصادفات به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. در همین راستا از سوی شهرداری تهران و با همکاری پلیس راهنمایی و رانندگی برای مبارزه با این معضل، پروژه ای با عنوان «خط سفید» به عنوان مهم ترین زبان هدایت در فرهنگ حمل ونقل و ترافیک شهروندان تعریف شد و در تعدادی از مناطق تهران به اجرا درآمد. پژوهش حاضر در پی بررسی رابطه اجرای پروژه خط سفید با رفتار ترافیکی کاربران منطقه 8 تهران می باشد.
     روش پژوهش
     این پژوهش با استفاده از روش پیمایشی - توصیفی در سال 1395  انجام گرفته است. گردآوری اطلاعات با کمک تحلیل داده های موجود در پرسشنامه ای حاوی 26 سوال بسته بین کارشناسان تصادفات راهنمایی و رانندگی در منطقه 8 تهران صورت گرفت. تجزیه وتحلیل اطلاعات از طریق نرم افزارهای آماری Excel و SPSS انجام شد.
    یافته ها
      در نتیجه گیری پس از تحلیل سوالات 9 گانه مشخص شد که هوشمندسازی تقاطع ها، اجرای خط ایست در تقاطع ها و گذرگاه های عابر پیاده، هماهنگ سازی تابلوها با خطوط و علایم افقی ترافیکی و آموزش و فرهنگ سازی از طریق رسانه های مختلف با اصلاح رفتار کاربران، ارتباط بسیار قوی و بالایی دارد؛ همچنین استانداردسازی خطوط معابر و اصلاح و ایمن سازی گذرگاه های عابر پیاده با اصلاح رفتار ترافیکی، ارتباط زیادی دارد و سه متغیر ازجمله جانمایی استاندارد ایستگاه های حمل ونقل عمومی، پیوستگی خطوط عرضی گذرگاه های عابر پیاده و آموزش و فرهنگ سازی از طریق رسانه های مختلف، ارتباط ضعیفی با رفتار ترافیکی کاربران دارند.
    نتایج
    پروژه خط سفید در اکثر متغیرهای به کارگرفته شده در منطقه 8 با رفتار ترافیکی کاربران، رابطه معنی دار و تاثیرگذاری دارد و اجرای این پروژه به نفع مردم و کاربران منطقه خواهد بود و باعث کاهش تصادفات و روان سازی ترافیک خواهد شد.
    کلیدواژگان: پروژه خط سفید، رفتار ترافیکی، کاربران ترافیکی، حمل ونقل عمومی، خطوط معابر
|
  • Seyyed Saeid Kashfi *, Mohammad Tarahomi, Seyyed Mojtaba Shahidi Pages 9-33
    Background and aim
    Traffic security is considered as a security issue in the country. It is considered to be the rights of citizens and the its provision that it is duty of government in order to prevent traffic offenses, and with the suggestion of three levels of prevention, including preventive, social prevention and provisional prevention and punishment prevention of the issue in the field of social prevention of driving violations that the current research has been carried out on driving violations that include the avoidance of criminal offenses committed by road traffic offenders, the timely and appropriate collection of fines on suburban bus drivers.
    Method
    The type of research is field. 100 people were selected for sample size. Road police and traffic police chiefs of provinces and police chiefs of provincial centers have been selected as the statistical population as a whole number. After receiving the validation in the face validity of the questionnaire from the elites (Ph.D. students of traffic safety management), a questionnaire was provided to them. The purpose of this study is to investigate the role of the amount of traffic offenses and comprehensive surveillance in preventing criminal offenses in the prevention of offenders' In the prevention of violations of drivers of the transportation sector of suburban passenger (bus drivers).
    Findings
    The results of the study show that there is a certain validity among the avoidance of non-punishment and prevention of driving violations, timely collection and avoiding driving violations, and the proportionality of fines with the conflict of the interests of citizens resulting from violation of the traffic rules.
    Suggestion
    It is suggested that lay down the rules and regulations and correction of the law of addressing driving violations are to be used in three areas of effective factors as a strategic model in preventing driving violations and, consequently, reducing traffic accidents with the title of comprehensive monitoring and compilation of penalties in terms of severity, speed and certainty which is effective in deterrence.
    Keywords: social prevention, Traffic Safety, Driving violations, Public Transport
  • Davood Doagooyan *, Reza Sakhaei, Mohammad Bagheri Pages 35-54
    The study examines the selection of color (car and road) to modify driving behavior of traffic users with the aim of providing executive strategies for changing traffic behavior of users. The author believes that it can be achieved using cultural approaches and attention to the color factor in the car and the road or behavior change to improve the traffic behavior and reduce the driving accidents. For this purpose, the researcher used a survey method to collect data. In this method, experts' opinions can be used to evaluate the indicators of traffic behavior change. By this description, the method of this research is a survey and  practical in terms of purpose and. The statistical population of this research has been the experts and elites of traffic management areas. The data collection tool was also maed by a researcher-made questionnaire that its validity and reliability were confirmed before the implementation. Data was also analyzed using Pearson's test. The results of the research show that, all of the hypotheses are meaningful In Pearson’s test and it can be stated that are correlated between the type of color application in terms of the optical spectrum – the role of car color in the control of the emotions - the role of road color and proper alignment - the role of color in reducing the fatigue and proper driving - the color of the color in setting aggression patterns in driving and the role of advertising and informative colors and reducing driving errors in the four bases of landslides- Intentional violations - unintentional violations and reduction of driving errors.
    Keywords: Behavior Modification, traffic, Color, Car, Behavior
  • Azadeh Askari *, Hoda Pandi, Mahshid Fonoudi Pages 55-85
    Background and aim
    Driving violations has always been one of the causes of occurring problems, difficulties and traffic accidents in all societies. Given that the main cause of accidents is known due to human error. Investigating driving behaviors and the factors affecting it can play an important role in reducing the risk. Accordingly, the main purpose of the present study was to investigate the mediating role of mindfulness about the relationship between mental health and drivers driving behaviors in Tehran.
    Method
    The target community is composed of all drivers in Tehran city and 202 individuals are selected as sample using available sampling method and responded to Goldberg and Hiller's general health questionnaire (1972), Brown's and Ryan's mindfulness (2003) and Manchester's driving behavior (1990). The results were analyzed by descriptive and inferential statistics. Structural equation modeling method was used to examine the model.
    Findings
    The results of the model analysis by AMOS software showed that the proposed model is fitted with the data and the mindfulness variable has a complete mediator role between mental health and driving behaviors. That is, the mindfulness structure can explain the relationship between individual differences in mental health with driving behaviors.
    Results and suggestions
     According to the findings of the research, mindfulness structure can be used to explain the relationship between individual differences in mental health and driving behaviors. Mental health assessments are made when a driver's license is issued to improve driving conditions and reduce accidents as well as mindfulness training is to be considered for vulnerable people to drive errors.
    Keywords: Mental Health, Driving Behaviors, Mindfulness, Accidents, Tehran city
  • Maryam Arzegn, Meysam Jafari * Pages 87-110
    Context and Goal
    In recent years, crisis management has been proposed asan appropriate approach to planning and encounter with disaster crisis. In thisregard, relief logistics as an important component of crisis management plays acritical role in the achievement of crisis management. The present research hasproposed a new mathematical model for location of distribution and reliefcenters as well as vehicles routing in order to providing required goods fordisabled people at the time of disasters with focusing on the relief logistics.The goal of this proposed model is to minimize the cost of choosingdistribution centers and routing of needy points for relief with considering riskconstraint.
    Method
    This research is a practical study and applied in a descriptiveanalyticalmanner that is considered to proposing location model andminimizing the cost of choosing distribution centers and routing of needypoints for relief with considering risk constraint. Given that this problem isNP-Hard, the proposed algorithm is derived from the combination of particleswarm algorithm and risk equation for location – relief logistic routing inearthquake situations under fuzzy environment. The proposed method isimplemented on the earthquake data of Tehran that are provided based on thelibrary method and data sheets of the earthquake database extracted from thedatabase of the Iran seismological center.
    Findings and Conclusion
    The proposed method on earthquake data inTehran showed that with using the proposed algorithm, it is possible tolocating of relief centers from candidate locations and routing the selectedcenters with the lowest cost. Therefore, the relief stations that selected as thebest choice in earthquake conditions from among the 15 potential stations inTehran were: West Town, Jamshidieh Bustan, Sorkheh Hesar, Azadi, ArtificialBeach, and Hakimiyeh. Also, in order to evaluate the performance of theproposed algorithm the proposed algorithm is compared with five algorithms(forest algorithm, firefly algorithm, particle swarm algorithm based on electrostaticpower, particle swarm algorithm based on distance and particle swarmalgorithm based on classifying and local search) in seven criteria. The resultsrepresented a very good performance of the proposed algorithm.
    Keywords: Relief Logistic_Location – Routing_Risk management_Particle Swarm Algorithm_Fuzzy Environment
  • Khadijeh Alipoor, Soghra Ebrahimi Pages 111-136
    While one of the main tasks of education is to increase of students' knowledge in the field of traffic and driving laws and regulations. However, research indicates that crashes are growing and students are not well informed about this. Therefore, the purpose of this study was to investigate the content of social studies books of elementary school in the field of driving and traffic regulations education. Therefore, the statistical population of this study was the content of social studies books of elementary school (bases 3, 4, 5, and 6) in the academic year of 2015-2016. The sampling was done purposefully. In this regard, descriptive method and then content analysis method have been used to determine the components of teaching driving rules and regulations , in order to study and analyze the curriculum of social studies. Information gathering tool were books content Analysis Log , Activities Analysis Log, Worksheets, and Images Analysis Log which after the study of theoretical foundations, the proposed proposal was prepared and its validity was determined by the specialists of the educational sciences and the relevant experts. The analysis unit was also the pages (sentences, images and activities). The results of the study showed that out of a total of 4,000 sentences, activities and images in primary school social studies, only 107 were assigned to teach pedestrians and occupants and bike riders traffic rules. The highest coefficient of importance is attributed to the components of the bike riders and the lowest importance coefficient for the pedestrian component. The occupants component also has an equal importance coefficient with the bike riders component. Therefore, due to the importance of this issue for social development, reducing accidents and having citizens in accordance with norms, values, conventions, rules and regulations of the community, it is necessary to emphasize the same and attention to it in the education books. in the program Designing and writing textbooks will pay more attention to this and the curriculum planner will pay more attention to planning and writing curriculum books.
    Keywords: Curriculum, content analysis, traffic education, Traffic regulations
  • Hamid Reza Behnood *, Behzad Rafiei, Seyyed Mohammad Seyyed Hoseyni Pages 137-159
    Background and aim
    Traffic accidents are one of the most important causes of death in the world, which imposes significant economic burdens on societies, and estimates of the cost of these accidents are important. The purpose of this study is to estimate the costs of accidents by applying willingness to pay approach to vehicle deivers of vehicles with different conditions and for crashes with different intensities. For this purpose, the study has been carried out on urban roads in Tehran.
    Method
    Based on this, the costs of accidents for vehicle drivers and, finally, a model for achieving it are addressed. Research variables include personal characteristics such as age, gender, and degree of education. The statistical significance of life has been an important parameter in the research of willingness to pay.
    Findings and Conclusion
    The statistical significance of life for one death based on the average willingness to pay drivers and in terms of decreasing the risk of death from 26.5 per 100 thousand population are decreased by half, is estimated equal to 29.6 billion rials. Accordingly, for the total traffic deaths has been obtained the total figure of 5603 trillion rials. This amount was 3.6 billion Rials per injured, according to the average daily payment for each injury, and according to the number of injuries, about 319 thousand people a year have been 1153.7 billion Rials. Accordingly, and according to available statistics and information, about 6.5 percent of gross national income is related to the cost of traffic accidents that are lost in these accidents.
    Keywords: traffic accidents, Willingness to Pay, Conditional Valuation, express preference, Obvious Preference
  • Ahmad Soori *, Saeid Ramezan Zadeh, Esmaeil Ehsan Poor Pages 161-190
    Background and aim
    work stress is related to several factors ,in other words, it is influenced by various factors such as quality of work life of employees. Therefore, studying these factors can identify them and prevent the occurrence of destructive effects of occupational stress, including lack of concentration, lack of work, conflicts, absence and so on. For this purpose, the present research was conducted with aim to to identify and prioritize occupational stressors factors and their relationship with the quality of working life of the traffic employees of the BigTehran.
     
    Method and Materials
    The statistical population of this research consisted of all major employees of Big Tehran in 2017 that Among them, Based on sampling table, 346 people were selected by cluster sampling method and studied. The present research is applicable in terms of putpose and descriptive research in terms of the nature in type of correlation, which links the various variables of occupational stress and quality of work life. Data collection tool included a occupational stress questionnaire (H S E) with 7 components and 35 items for measuring occupational stress and Walton standard questionnaire (1973) with 8 components and 27 items regarding quality of work life (Q W L). Both questionnaires have acceptable reliability and validity., correlation coefficient tests and factor analysis were used To analyze  data.
     
    Findings and Results
    The results of the confirmatory factor analysis have shown that  There is a meaningful relationship between the occupational stressful factors of employes of Big Tehran and all components of quality of work life such as: fair and adequate payment, safe and healthy work environment, providing growth opportunity and continuous security, legality in the organization, social dependence of the workplace, general space of working life, social integration and cohesion in the organization and the development of human capabilities. Also, in this study, the most stressful occupational stressors factor in the field of quality of work life were the category of support for supervisors and managers and the least factor was the category of role.
    Conclusion
    Therefore, it can be said that there is a relationship between the stress of the employees of the traffic police and the quality of their working life and all aspects of the quality of life of the employees
    Keywords: Stress, Quality of Work Life, accuptional stress factors, staff stress
  • Reza Javadian *, Mohsen Haj Maghsood, Farhad Mashhadi, Mohammad Reza Hasan Zadeh Pages 191-214
    Background and  aim
    In our country, the number of casualties caused by accidents has increased considerably due to the increased traffic of vehicles and the inadequacy of the geometric design of roads and the lack of adequate safety facilities and the problems caused by the weakness of the traffic culture. Meanwhile, the municipality of Tehran and the traffic police together to combat this problem, a project called "White Line" was defined as the most important guide language in the culture of transportation and traffic of citizens, and in some areas of Tehran implemented. The present study seeks to investigate the relationship between the implementation of the white line project and the traffic behavior of users in District 8 of the Great Tehran.
    Method
    This research was carried out using a survey-descriptive method in 2016. Data collection was performed by analyzing existing data in a questionnaire containing 26 closed questions among road traffic accident experts in Tehran 8th District. Data analysis was performed using SPSS and Excel softwares.
    Findings
    In the conclusion, after analyzing the ninth questions, it was found that intelligent intersections, implementation of stop line at crossings and pedestrian passages, synchronization of signs with lines and horizontal traffic signs, and training and culture through various media have a very strong relationship with behavior modification of users. Also, the standardization of roads lines and modifying and securing pedestrian crossings is associated with the modification of traffic behavior and the three variables, including the standard placement of public transport stations, continuity of transverse lines of pedestrian passages and the training and culture of the various media, have a poor connection with the traffic behavior of users.
    Conclusion
    The white line project has a significant and effective relationship with traffic behavior of users on most traffic variables in area 8. Implementing this project will benefit the people and users of the region and will reduce and lubricat traffic accidents.
    Keywords: white line project, traffic behavior, Traffic users, Public Transportation, roads lines